Alpint vinterläger

Alpin vinterkurs 2015

Alpin vinterkurs 2015
Är du mellan 16 och 22 år och sugen på fyra maxade dagar med offpistskidåkning, toppturer och isklättring? Anmäl dig till Svenska Klätterförbundets alpina vinterläger för ungdomar den 18-22 Mars!
Lägret är till för dig som vill ha kul och förbättra dina kunskaper om att på ett säkert sätt färdas i alpin terräng, bland fjäll, glaciärer och snö. Kursen är fem dagar den 18 till 22 Mars. Vi vill ha din anmälan innan senast den 25 Januari. Anmäl dig här – http://bit.ly/1xUQYbr .
Områdena runt Kebnekaise och Tarfala erbjuder en perfekt miljö för att lära sig om glaciärskidåkning, lavinkunskap, toppturer och is/alpinklättring. Vi utgår från Nikkaloukta och tar oss med skoter till Kebnekaise Fjällstation där vi sover de första två nätterna. Natt tre och fyra tillbringar vi i STF stugan i Tarfala.
alpin-vinterkurs-2015-isfall-webbDagarna mixas med skidåkning i offpist terräng, lavinkunskap, isklättring och toppturer. Allt för att ge dig en bra grund och förståelse för vad alpin klättring innebär och vilka möjligheter det har. Kursen vänder sig till dig som har klättrat och åkt skidor tidigare men vi vill ge dig en stabil grund att utvecklas med. På kvällarna kommer  innefatta en del teori om snö och lavinkunskap, säkerhetstänkande i alpin miljö med mera.
Instruktör under hela lägret är Krister Jonsson som är av Svenska Klätterförbundet auktoriserad klätterinstruktör och sedan 2003 även auktoriserad bergsguide, guide de haute Montagne IFMGA.

Tid/Datum

18-22 mars, fyra kursdagar.

Kostnad

1500 kronor.

Anmälan

Du anmäler dig  genom Svenska Klätterförbundet via denna länk – http://bit.ly/1xUQYbr. Max 12 deltagare. Vi vill ha din anmälan senast den 25 Januari.

Information och frågor

Mer information om det alpina vinterlägret och andra kurser och utbildningar hittar du i vår utbildningskalender.
Har du övriga frågor kan du mejla instruktör Krister Jonson, info@alpinemadness.se.