SM-kvalet snart klart – listan över deltagare klarnar

Snart vet vi vilka 80 klättrare som har kvalat till SM Boulder 2024. De fem deltävlingarna är avklarade och listan över deltagare börjar bli klar.

Sverigecupen på Backa Boulder i februari: Foto: Hampus Samuelsson

Efter Sverigecupens sista omgång på Gasverket i Stockholm formar sig listan med SM-klättrare. Här kan du se vilka som har direktkvalat och vilka som just nu kommer att erbjudas en plats från kvalrankinglistan (använd flikarna i botten för att hitta rätt lista). De som är grönmarkerade i kvalrankinglistan ligger just nu på en poäng som ger erbjudande om en SM-plats.

Listan kan dock fortfarande ändras:

– Det är viktigt att atleterna kollar sina egna poäng, så att det är rätt. Det gäller framförallt de som är utanför SM i dag. Kvalgränserna är tighta, och det är viktigt att det blir rätt, säger Patrik Kleveback-Blom, sportchef på Svenska Klätterförbundet.

Felaktigheter har uppstått när klättrare exempelvis har registrerat sig med stavfel i en tävling, då hamnar den poängen separat och räknas inte in i totalsumman.

– Nu fortsätter vårt arbete med att erbjuda kvalade klättrare startplatser på SM Boulder. Om någon tackar nej, går platsen vidare och fler från kvalrankinglistan får chansen att tävla i SM, säger Patrik Kleveback-Blom.

SM-klasserna, dam och herr, har 40 platser vardera, som erbjuds kvalade klättrare via mejl.

Eventuella felaktigheter i listan rapporteras skyndsamt till Patrik Kleveback-Blom. Sista dag för att anmäla felaktigheter är 24 mars, sedan anses listan som klar.