Tips på vårens och försommarens klätterträffar

Ett säkert vårtecken är att kalendern börjar fyllas med klätterträffar. Här kommer tips på några av vårens och försommarens träffar.
Climb in, 27 april – 1 maj, Göteborg

Lång anmarsch?! På Climb In kan du klättra ett stenkast från tältöppningen. Foto Daniel Kristensson.
Climb In är en av Sveriges mest klassiska klätterträffar. Göteborgs Klätterklubb har arrangerat träffen sedan 1973. Konceptet för träffen är lika enkelt som hållbart –  träffas och klättra ihop.
Träffen utgår som vanligt från ängen i Utby, den perfekta tältplatsen mitt i Utbybergen. Här finns klättring av alla slag, från boulderblock till klockrena sprickor och bultad nybörjarklättring – allt inom två minuter från grillen.  Utby nås lätt från centrala Göteborg med cykel, buss (20 minuter från centralen) eller bil. Tältning på ängen kommer vara tillåten från fredag kväll 27/4 till onsdag morgon 2/5.
Mer information
Gotland boulder session, 4-6 maj, Gotland
Gottland boulder session 2018En årlig vårlig helg med boulderklättring. På Gotland Boulder Session träffas lokala och tillresta klättrare för att borsta fram problem i de svårare graderna, men det finns även en mängd lättare problem som fortfarande är obestigna.  Bakom träffen ligger Visby klätterklubb som genom att ge bort förstabestigningar på detta sätt vill sätta Gotland på den svenska klätterkartan!
Mer information
Galgeträffen, 10 maj – 13 maj, Bohuslän
Galgeberget. Foto: Stockholms Klätterklubb
Galgeberget. Foto: Stockholms Klätterklubb
Stockholms klätterklubb är ute och rör på sig under Kristi himmelsfärdshelgen och bjuder in alla till vårträff i Bohuslän! Fokus ligger på klättring på egna säkringar.
Subventionerat stugboende med Galgebergets prima bohusgranit alldeles inpå knuten.
Mer information
Ågelsjöträffen, 26 – 27 maj, Norrköping
Ågelsjöträffen 2018
Foto Norrköpings Klätterklubb
Under det senaste året har Norrköpings Klätterklubb lagt ner mycket tid och energi på att rusta några av Ågelsjöns populäraste klätterklippor. Bultar har bytts ut, ankare har satts upp och under våren ska mossa borstas bort. Arbete har gjort klättringen kring Ågelsjön har mer lättillgänglig och här finns nu klättring för såväl nybörjaren som den vane bergsbestigaren.
Mer information
Gaisenjargaträffen, 28 juni – 1 juli, Kiruna.
Gaisenjargar - midnattssol, mygg och massor av boulder. 
Gaisenjargar – midnattssol, mygg och massor av boulder. Foto Michael Nordengren
Gaisenjargaträffen är en informell boulderträff signerad Johan Norén från Älvsbyklättrarna. Johan som fick Bergsportpriset som årets arrangör 2017  ligger bakom en hel rad is- och boulderträffar i norra Sverige.  Gaisenjarga är en udde som sticker ut i Torneträsk cirka 65 kilometer från Kiruna och är förmodligen ett av de större och bättre boulderområdena som finns i landet.
Mer information