Dubbla guld till Lerums Klätterklubb i SM Boulder 2024

Emilia Andersson och Albin Meyer, båda från Lerums Klätterklubb, vann SM Boulder 2024. Det var första SM-guldet på seniornivå både för Albin, som är nybliven senior, och för junioren Emilia.

Emilia Andersson och Albin Meyer vann SM Boulder 2024. Foto: Anders Wadin

SM Boulder 2024 inleddes med förmiddagens semifinaler, där omkring 40 herrar och 40 damer blev till tolv. Sex damer och sex herrar klev sedan ut på mattan för eftermiddagens finaler. Efter en par intensiva timmar, där publiken stundvis höll andan, stod det klart att Lerumsklättrarna Emilia Andersson och Albin Meyer vann årets SM Boulder. Silverplaceringarna gick till Sofia Ramstedt och Gabriel Kern, och bronsen hamnade hos Olga Hodann och Linus Qvarnström.

Emilia Andersson, 18, som tog toppen på tre av fyra finalproblem, var en tämligen ohotad segrare på damsidan. Hon beskriver efteråt att hon var väldigt nervös och förklarar att hon har haft problem med skador på sistone.

Det känns verkligen skönt att vinna det här, säger hon, som tidigare i år även vann JSM Boulder.

Albin Meyer, 19, är gör sitt första år som senior. Han vann guldet efter en tuff kamp.

Det var nervöst in i det sista. Jag gjorde många försök på problemen här bakom, så det kändes inte helt givet. Jag satt där och hade huvudvärk. Men så fick jag choklad av Linus, och nu känns allt bara bra. Både segern och huvudet, säger han.

Silvret gick till Sofia Ramstedt, Emilia Andersson tog guld och Olga Hodann kammade hem bronset i boulder-SM. Foto: Anders Wadin
Gabriel Kern, Albin Meyer och Linus Qvarnström tog silver, guld och brons på SM Boulder 2024. Foto: Anders Wadin

SM Boulder 2024

Arrangerades på Klättercentret i Västerås av KC, Västerås Klätterklubb och förbundet. Kvalet skedde via Sverigecupen Boulder. Alla resultat finns på tävlingsplattformen ClimbAlong och streamen går att se i efterhand på Youtube.

Prispallen

DAMER

  1. Emilia Andersson, Lerums Klätterklubb
  2. Sofia Ramstedt, Kvibergs Klätterklubb
  3. Olga Hodann, Moumo Klätterklubb

HERRAR

  1. Albin Meyer, Lerums Klätterklubb
  2. Gabriel Kern, Solna Klätterklubb
  3. Linus Qvarnström, Skånes Klätterklubb