Alex Megos tog hem Legends Only

Alex Megos. Foto: Klättercentret/Youtube
Efter att ha varit med i Legends Only flera gånger var det till slut Alexander Megos tur att vinna. Han toppade ut samtliga fem boulders.
På lördagskvällen hölls den årliga tävlingen La Sportiva Legends Only på Klättercentret i Akalla i utkanten av Stockholm.
Startfältet bestod av fem av världens bästa manliga tävlingsklättrare samt veteranen och förre tävlingsklättraren Chris Sharma, numera mest känd för sina bedrifter utomhus, till exempel La Dura Dura (9b+) i Spanien.
Deltagarna klättrade fem problem. Fyra av problemen hade de fått träna på innan. Det femte avtäcktes vid tävlingen och klättrades on-sight/flash. Problemen var som vanligt spektakulära, knallhårda och kanske lite mer parkourinspirerade än tidigare.
Ryssen Alexei Rubtsov och sydkoreanen Chon Jongwon tog kommandot genom att toppa ut första problemet direkt. Sedan tog Alex Megos över showen.
Den 25-årige tysken var med i tävlingen 2014 och 2016 och lyckades inte knipa förstaplatsen. Nu gick det bättre. Den första bouldern fick han kämpa lite med och kunde sätta på tredje försöket. Men därefter gjorde han resten av problemen på första försöket och vann med marginal.

Resultat

1. Alex Megos, Tyskland
2. Chon Jongwon, Sydkorea
3. Jernej Kruder, Slovenien
4. Ray Sugimoto, Japan
5. Alexei Rubtsov, Ryssland
6. Chris Sharma, USA
Mer information om tävlingen