Nya Stockholmsföraren släppt

Foto: Mikael Widerberg
Mikael Widerbergs nya guidebok över repklättringen i Stockholm har släppts. På torsdagen kom en lastbil från tryckeriet i Lettland och levererade boken till författaren.
Det är tio år sedan Mikael Widerberg och Claes von Jelinek publicerade den gamla föraren. Sedan dess har hundratals nya leder satts upp i Stockholmstrakten.
Foto: Mikael Widerberg
Den nya boken ”Klättring i Stockholm” är på 416 sidor, innehåller drygt 3.000 leder och är i färg. En av nyheterna är ett register över bilderna i boken, bilder som Mikael till största delen har plåtat själv.
– Det känns väldigt roligt, jag har jobbat med boken intensivt i ungefär två år. Jag är mycket nöjd med omslaget, den har ingen bild utan en grafisk illustration. Jag tycker också det var kul att göra boken lite större än A5. Fördelen är att boken kan ligga uppslagen bättre. Sedan har jag använt lite större typsnitt och har större bilder, vilket gör att den kanske inspirerar lite mer, säger han.
I fredags började klätterhallarna i Stockholm att sälja boken. Mikael hoppas att den snart också ska finnas hos Addnature och Naturkompaniet.