Ny boulderhall planeras i Göteborg

Göteborgs Klätterklubb vill öppna en boulderhall. Nu söker klubben lokaler och finansiärer.
– Tanken är att det ska vara en ideellt driven hall med förmåner för medlemmar i GBGKK, men också en klubblokal där man kan sitta och hänga och ta en fika, säger Viktoria Klein Moberg.
Hon sitter med i kommittén för den nya hallen, en kommitté som klubben bildade våren 2017. Under förra året har gänget letat lokaler och sonderat möjligheter till bidrag.
– Vi har utvecklat planerna och idéerna, kontaktat fonder och intressanta bidragsgivare och spridit information om projektet bland klubbmedlemmarna. Det känns som det går framåt, sakta men säkert!
Idén om en kombinerad boulderhall och klubblokal presenterades på klubbens julfest 2016, men tankarna har funnits längre än så, berättar Viktoria.
– Vi har ingen officiell klubblokal och det behövs en ny boulderhall, en plats där medlemmar kan få förmåner och lära känna varandra bättre och där man arrangera events.
Planen är att den nya hallen ska heta Greppbar. Nu efterlyser GBGKK bidragsgivare/sponsorer och tips om lokaler. Centrala stadsdelar som exempelvis Hisingen och Majorna är intressanta. E-posta kommittén om ni har förslag eller vill hjälpa till.