Katrin Amann #53 i Meiringen

Katrin Amann.
Katrin Amann kom på 53:e plats när det svenska klätterlandslaget deltog i bouldervärldscupen i Schweiz på fredagen. Ingen svensk lyckades ta sig vidare till semifinalen.
Fem svenskar deltog när årets världscup i bouldering drog igång i Meiringen. Katrin Amann från Eskilstuna placerade sig bäst. Under lördagen hålls semifinaler och finaler, tyvärr utan någon representant från Sverige.
Inför tävlingen har det pågått en livlig debatt på klättersajter och sociala medier om den internationella sportklätterfederationen IFSC.
Den 5 april, bara ett par dagar före tävlingen, släppte IFSC ett pressmeddelande och berättade att man hade sålt rättigheterna till livestreaming till det amerikanska företaget FloSports. För att få se livesändningarna måste man teckna ett abonnemang för 20 dollar i månaden eller 150 dollar om året.
Klättrare från hela världen har protesterat mot beslutet. Chris Smith, en av åskådarna i Meiringen, trotsade reglerna och filmade herrarnas kval live på Facebook.
I dag på morgonen gick IFSC ut med ett nytt pressmeddelande och berättade att man tagit till sig av kritiken. Enligt pressmeddelandet skulle villkoren för abonnemangen ses över och FloSports erbjuda gratis sändningar under fortsättningen av tävlingen i Meiringen.
På fredagskvällen kom nästa besked från IFSC. Lördagens semifinaler och finaler kommer att livestreamas på IFSC:s Youtubesida, på samma sätt som skett tidigare. Se länken längst ned.

Resultat damer

1. Shauna Coxsey, Storbritannien
1. Janja Garnbret, Slovenien
3. Petra Klingler, Schweiz
3. Miho Nonaka, Japan
53. Katrin Amann, Sverige
61. Kajsa Rosén, Sverige
74. Stella Plantin, Sverige
Kompletta resultat

Resultat herrar

1. Kokoro Fujii, Japan
1. Sergii Topishko, Ukraina
3.  Aleksei Rubtsov, Ryssland
3. Thilo Schröter, Norge
77. Hannes Puman, Sverige
89. Kristoffer Lindbäck, Sverige
Kompletta resultat