Världscupen: Andersson #23 och Plantin/Ebler #55

BoulderWorldCup_Innsbruck-kval-Bergsport
Daniel Andersson och Geir Söderin var ytterst nära att ta sig till semifinal vid världscuptävlingarna i bouldering i Innsbruck på fredagen.
Det blev ingen semifinalplats för Sverige, men väl höga placeringar på herrsidan. Konkurrensen i världscupen är hård och hade en svensk gått vidare i kvalet hade det varit en sensation.
Daniel Andersson och Geir Söderin var inte långt ifrån.
– Det sista problemet hade jag nog kunnat göra, men det ville sig inte. Jag var uppe och slog på sista greppet. Om jag hade satt problemet hade jag kanske gått vidare. Men jag är nöjd, på internationell nivå är det min bästa placering i bouldering hittills, säger Geir Söderin.
På damsidan placerade sig Daniela Ebler och Stella Plantin på delad 55:e plats.
– Det var jätteroligt. Lite regnigt och kyligt, men så länge man värmde upp så så var det ingen fara, säger Stella Plantin, som deltog i världscupen i bouldering för första gången.

Stella Plantin. Foto: Andreas Andersson
Stella Plantin. Foto: Andreas Andersson
– Jag var lite nervös, men det gjorde att jag bara taggade till lite extra. Första problemet gjorde jag på andra försöket och blev lite förvånad över att det gick så fort. Det var skönt att komma upp för något och få klättra några moves. De andra problemen var svåra och zongreppen satt ganska sent.
Konkurrensen var ovanligt stor eftersom det var rekordstort antal tävlande: 81 män och 70 kvinnor. Framför allt är det på damsidan som antalet har växt.
De tävlande delades in i två separata startgrupper som tilldelades fem problem vardera.
– Så jag och Daniela klättrade inte samma problem. Därför är det lite komiskt att vi hamnade på samma plats, säger Stella Plantin.
Tävlingen arrangeras utomhus i centrala Innsbruck. I morgon lördag hålls semifinaler och finaler. De kommer att streamas live på det internationella sportklätterförbundets (IFSC) hemsida.
Här är de svenska resultaten:
Herrar
23. Daniel Andersson, Solna KK
27. Geir Söderin, Östersunds KK
65. Robert Rundin, Solna KK
Kompletta resultat
Damer
55. Stella Plantin, Göteborgs KK
55. Daniela Ebler, Solna KK
Kompletta resultat